Projekt i trädgården

Siiri
22 juni 2020

Största delen av fritiden spenderar vi hemma i dessa tider. Det har resulterat i massor med tid i trädgården :-). Förutom att jag har införskaffat en del nya växter och pysslat om befintliga så är det några projekt som blivit och är på väg att bli verklighet. 

Jag tröttnade på att försöka få tag på en snygg portal som är rejäl och som inte kostar en förmögenhet. Detta resulterade i att vi på baksidan har byggt en portal som ska kläs med armeringsnät på sidorna och med corten i framkant. Baksidan som syns på bilden är svartbetsad. Bilder på framsidan av portalen kommer så fort vi har fått cortenplåtarna på plats. På sidorna av portalen har jag planterat klätterrosor, Rosa 'Climbing iceberg' . Jag är väldigt nöjd med resultaten hittills. 

På sidorna av portalen har vi byggt upphöjda rabatter av sprängsten. På den ena sidan ska vi plantera en blomsterkornell, 'Eddies white wonder' och på andra sidan en måbärshäck och en uppstammad tall, 'Watererii'. 

Trädgårdsdesign - cortenrör

På baksidan av huset har vi ordningställt varsin hörna som barnen ville ha. I cortenröret har Eddie planterat en flikbladig rönnsumak med en del sommarblommor runt. Alla sommarblommor som syns bakom är Nellies rabatt. 

På framsidan har vi äntligen fått vår rabattkant av corten på plats. Nu inväntar vi bara rosten.

Önskar er en härlig vecka!