Trädgårdsdesign - Trädgårdsland

Siiri
21 mars 2020

Visste ni att när man vänder på jord andas man in bakterien Mycobacterium vaccae som får hjärncellerna att utsöndra humörämnet serotonin. Serotonin gör dig gladare. Av denna anledning brukar man använda trädgårdsarbete och trädgårdspromenader som terapi mot stress och depressioner.

Det är så härligt att ha möjligheten att kunna odla en del egna grödor hemma i trädgården och att kunna göra detta tillsammans med barnen. När jag planerar en trädgård åt en familj där det finns ett visst intresse av att pyssla i trädgården föreslår jag alltid ett trädgårdsland. 

I veckan har en del frön fått komma ner i landet, jag kunde inte riktigt hålla mig längre. Det känns lite ovant att det inte har blivit tjäle i marken denna vinter, men härligt att kunna sätta igång med odlandet så tidigt. Vi får se om det lyckas eller om jag var lite väl ivrig. 

I vintras gjorde jag ett första försök att vinterså en del växter och många av dem har kommit upp, jag är så glad över det. Det som kommit upp är bla Pak choi, så de fick omplanteras och komma ner i jorden i en pallkrage. 

Jag ser fram emot att få börja skörda från trädgårdslandet, men än så länge är det ett tag kvar :-). Nu är det bara att vänta och njuta av den härliga vårsolen.

Ha en riktigt bra helg!