Vilken trädgårdshelg

Siiri
27 augusti 2019

Den här helgen har vi verkligen fått massor gjort i trädgården, så himla roligt. Som jag skrev i mitt förra inlägg så är ju hösten den bästa tiden för plantering.

De nyinköpta krukorna ovan är jag så himla glad över, att prislappen var riktigt bra gjorde mig inte mindre glad. 700 kr betalade jag för båda dessa krukor tillsammans, härligt med utförsäljning inför vintern.

Det började med att jag har en rabatt där växterna nu efter tre år växt ihop och flera av dem behövde få nya platser i trädgården. Inte alltid superlätt att hitta nya platser, därav får tuvröret ‘Overdam’ (bilden ovan) övervintra i den nya krukan.

De andra växter som behövde få nya platser var Anisisop ‘Blue Fortune’ och ett prydnadsgräs som jag inte har namnet på.

Jag har även tagit en tripp till mina föräldrars trädgård och fått med mig delar av deras Vidjehortensia ‘Annabelle’.

 

 

Som ni ser är det fortfarande lite fixande kvar med lite markduk som sticker fram här och var :-).

Bakom prydnadsgräset ser man grannens kanske inte vackraste mur, jag har planterat klätterhortensia mot den i år som jag hoppas tar sig lite mer till nästa år.