OM MIG PÅ VÄXTLIVET

Trädgårdsarkitekt/trädgårdsdesigner Stockholm

 

Alla trädgårdar och gröna rum är unika och har sina
egna förutsättningar, behov och kvalitéer.

 

Siiri Öhman, Växtlivet

Siiri Öhman heter jag och det är jag som driver Växtlivet trädgårdsdesign som finns beläget i Huddinge söder om Stockholm. Jag är utbildad trädgårdsarkitekt och trädgårdsdesigner.

I verksamheten ritar jag trädgårdar och gröna miljöer samt konsulterar och utför skötsel åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag i Stockholm med omnejd. Jag utgår från Huddinge som är beläget söder om Stockholm mellan Älvsjö och Tumba/Flemingsberg. Långsiktighet samt hållbarhet är för mig viktiga parametrar i mitt arbete. 

Jag har alltid varit väldigt intresserad av skapande och fascinerad av allt levande. Skapandet av den gröna oas som passar just dig är något som ger mig energi. Entréer som är välkomnande tycker jag är väldigt spännande då det ger mervärde till så många. Entrén är det första intrycket besökare får av ditt hem, den del av hemmet som man passerar flera gånger dagligen och som också ofta utgör den första mäklarbilden. 

Diplom trädgårdsarkitekt

 Min egna trädgård började anläggas år 2016 efter att huset färdigställts i slutet av 2015. Tomten bestod främst av sprängsten, berg och en stor slänt ut mot gatan vilket jag såg som en spännande utmaning. Även idag består tomten till stora delar av sprängsten och berg, men nu är de flera tonen sten äntligen placerade där jag vill ha dem. Alla trädgårdar har sina utmaningar och det är en del av tjusningen med mitt jobb som trädgårdsdesigner!

Jag är även utbildad civilingenjör med inriktning mot samhällsplanering och har under många år jobbat som projektledare med tak- och fasadarbeten samt inom anläggning. Innan dess jobbade jag några år som kökssäljare. Nu njuter jag av att få ta hand om mina egna kunder och att kombinera mina tidigare erfarenheter och kunskaper med min mer kreativa sida. 

Diplomerad trädgårdsarkitekt